"Door tijd en aandacht wordt mijn liefdestank gevuld"

Nina en Korné

"Het leek me heel leuk om samen iets nieuws te proberen," vertelt Nina over haar idee om een Premarriage Course te volgen. "Meer verdieping krijgen in onze relatie, dat kan toch nooit kwaad?" Haar kerk promootte de cursus meerdere malen en ze vroeg haar vriend Korné om mee te gaan. Ze hebben op dat moment nog geen trouwplannen.

Korné’s ouders volgden vaker de Marriage Course toen hij jong was. Hierdoor kreeg hij al veel van de basisonderwerpen mee. Bijvoorbeeld ruimte geven aan elkaar en écht naar elkaar luisteren.

Ook de tip om na tien uur ’s avonds geen serieuze gesprekken meer te voeren bleek goud: “Wanneer ik ’s avonds moe ben,” legt Nina uit, “kan ik gemakkelijk vanuit mijn emotie reageren en problemen groter zien dan dat ze werkelijk zijn. Die ‘tien-uur-regel’ voorkomt veel onnodige ruzies.”

De Premarriage Course verrijkt
De cursus bleek een verrijking voor het stel. Korné: “Doordat we veel van de onderwerpen al kenden, kwamen we juist tot een diepere laag. Wat zijn de waarden die onder onze belangen en keuzes liggen? We kregen handvatten mee in hoe we kunnen blijven werken en investeren in een duurzame relatie. Daarom hebben we nu een avond in de week gereserveerd voor tijd voor elkaar.”

"Door tijd en aandacht wordt mijn liefdestank gevuld."

Vul de liefdestank
“Tijd met elkaar doorbrengen is inderdaad belangrijk voor ons,” vult Nina aan, “misschien ben ik daarom zo enthousiast over de Premarriage Course. Het is echt tijd en aandacht voor elkaar hebben. Door tijd en aandacht wordt mijn liefdestank gevuld. Nu ik weet dat tijd en aandacht mijn liefdestalen zijn, voel ik mij geliefd en ben ik ook meer in staat om liefde te geven aan Korné. Zo kan ik gemakkelijker mijn eigen dingen aan de kant zetten, heb ik meer geduld en ben ik vriendelijker.”

Nina: “Mijn hart gaat uit naar duurzame relaties, dus ook voor mijzelf met Korné. De Premarriage Course is een echte aanrader voor alle stellen die elkaar op een leuke manier beter willen leren kennen. Het maakt niet uit of je net een jaar bij elkaar bent of al langere tijd een serieuze relatie en trouwplannen hebt.”

Vind een Premarriage Course bij jullie in de buurt