Wat is de Premarriage Course?

Wat is de Premarriage Course?

5 leuke en romantische avondjes uit mét inhoud

Is jullie relatie toe aan de volgende stap? Of wil je wel eens weten of jullie elkaar zo goed kennen als je denkt? Met de Premarriage Course gaan jullie samen in gesprek over wat écht belangrijk is in jullie relatie. De cursus bestaat uit 5 leuke en romantische avondjes uit, waarop jullie elkaar écht goed leren kennen.
Iedere bijeenkomst begint met een heerlijk diner voor twee. Vervolgens wordt het thema van de avond ingeleid – soms vertellen de cursusleiders wat over het thema, soms kijken jullie een video. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere ‘Communicatie’, ‘Verbinding en ‘Avontuur’. Tussendoor gaan jullie aan de hand van inspirerende vragen, invullijsten en quizjes in gesprek over het thema. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en jullie relatie.

Hoe werkt de Marriage Course?

De bijeenkomsten

Iedere bijeenkomst van de Premarriage Course bestaat uit drie elementen:

  1. Diner voor twee
  2. Inleiding
  3. In gesprek

We vertellen je graag wat meer over deze verschillende elementen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten tijdens de Premarriage Course.

1. Diner voor twee

Als je allebei een druk leven hebt, is het soms lastig om tijd voor dates in te plannen en echt even tijd voor elkaar te hebben. Misschien zien jullie elkaar weer voor het eerst sinds een tijdje bij de Premarriage Course. Daarom begint iedere bijeenkomst van de Premarriage Course met een heerlijk diner voor twee (of een lunch of borrelmoment). Hier hoef je helemaal niets, behalve genieten van lekker eten en van het samenzijn. De locatie wordt mooi aangekleed en zo ingericht dat het voelt alsof je samen met je partner heerlijk een avondje uit bent.

2. Inleiding

Iedere bijeenkomst staat er een ander thema centraal. Dit thema kan op verschillende manieren worden ingeleid. Soms vertellen de cursusleiders wat over het thema. Hierbij worden handige tips en handvatten afgewisseld met grappige anekdotes of verhalen. Bij andere Premarriage Courses wordt er gebruikgemaakt van de Premarriage Course Series. In deze toffe video’s worden de presentatoren afgewisseld met verhalen van real life koppels en (relatie)experts.

Dit zijn de thema’s die aan bod komen tijdens de Premarriage Course:

  1. Communicatie – welke factoren beïnvloeden jullie communicatie en hoe kun je goed leren luisteren?
  2. Conflict – waarin verschillen jullie en hoe vind je samen oplossingen voor conflicten?
  3. Toewijding – hoe bouw je aan een gelijkwaardige relatie, hoe ga je om met geld en met (schoon)familie?
  4. Verbinding – hoe laat je je partner merken dat je van hem/haar houdt en hoe bouw je op een goede en leuke manier aan jullie seksuele relatie?
  5. Avontuur – hoe worden jullie samen een team en wat zijn jullie prioriteiten?

3. In gesprek

Tijd om zelf aan de slag te gaan! De inleiding wordt op verschillende momenten onderbroken, zodat je samen met je partner in gesprek kunt. De gesprekken voer je met z’n tweeën, er vinden dus geen groepsgesprekken plaats en alles wat je bespreekt blijft tussen jou en je partner. Tijdens de gesprekken gebruik je het werkboek, waar prikkelende vragen worden afgewisseld met interessante invullijsten en testjes. Bij het bespreken van de uitslagen van de testjes kom je erachter waarin jullie op elkaar lijken, hoe jullie verschillen en waar jullie elkaar aanvullen.

Voor wie is de Premarriage Course?

Voor iedereen!

Zijn jullie al een tijdje aan het daten, denken jullie na over samenwonen of trouwen, of willen jullie wel eens weten of jullie echt goed bij elkaar passen? De cursus is er voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en zich wil voorbereiden op een toekomst samen!

Waar is de Premarriage Course?

Vind een Premarriage Course bij jullie in de buurt

Er worden door het hele land Premarriage Courses gegeven. Vul hieronder je plaatsnaam in en wij laten je zien welke Premarriage Course er binnenkort start bij jullie in de buurt.

Vind een Premarriage Course bij jullie in de buurt