Wat is de Premarriage Course?

De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk. Hopelijk gaat jullie huwelijk een leven lang mee, dus het is goed om je daarop voor te bereiden.

Een Premarriage Course bestaat vaak uit 5 avonden waar de focus ligt op jullie twee. Hoewel je de cursus tegelijk met andere stellen doet, voer je jullie gesprekken altijd met z’n tweeën. Een cursusleider leidt de avonden in en tijdens elke avond staat een thema centraal. De thema’s zijn:

  1. Communicatie
  2. Conflict
  3. Toewijding
  4. Verbinding
  5. Avontuur

Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Voor wie?

Ben je al meerdere jaren samen en denk je serieus na over de toekomst?
Heb je misschien al een datum geprikt voor je huwelijksdag?
Heb je net een relatie –of scheiding– achter de rug en start je met een nieuwe relatie?
Is je partner niet-christelijk en jij wel?
Of komt je partner uit een andere cultuur?

In alle bovenstaande gevallen is de Premarriage Course echt iets voor jou! Het maakt niet uit wat je achtergrond is. De cursus is er voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en zich wil voorbereiden op een toekomst samen!

Wat is een Premarriage Course?

Hoe werkt de Premarriage Course?

De Premarriage Course wordt gegeven op verschillende locaties: studentenverenigingen, kerken, huiskamers of in een restaurant. Je begint meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten ga je aan de slag met het thema van de avond. Na een kort, inspirerend verhaal of het kijken van een video, praat je daar samen over door. Geen vraag is te gek om te stellen!

Soms vindt de Premarriage Course online plaats. Zorg dat je van tevoren lekker de tijd neemt om samen te eten of te drinken en even bij te praten in een relaxte setting. De rest van de bijeenkomst is precies hetzelfde als bij een gewone Premarriage Course.

De Premarriage Course wordt op verschillende manieren gegeven. Sommige cursusleiders kiezen voor vijf avondbijeenkomsten, maar soms wordt het op 2 zaterdagen of in 1 weekend gedaan.

  1. Vind een cursus bij jou in de buurt (of check of de cursus in je kerk gegeven wordt)
  2. Selecteer een cursuslocatie
  3. Contacteer de cursusleider met het formulier op de pagina
  4. Doe de Premarriage Course

Waarom zou je de cursus doen?

Tijdens de Premarriage Course ga je in een ontspannen sfeer met z’n tweeën in gesprek over je verwachtingen voor de toekomst en wat echt belangrijk is voor je relatie. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend – met een vleugje humor.

Welkom bij jou in de buurt

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op een Premarriage Course bij jou in de buurt.