Verschil mag er wezen!

In de verliefdheidsfase van je relatie, of nog voordat je een relatie start, vind je verschillen in de ander aantrekkelijk. Het is bewezen dat zowel mannen als vrouwen zich aangetrokken voelen tot de “andersheid” van de partner. Het wekt nieuwsgierigheid: verschillen intrigeren en boeien. Helaas verandert dat wanneer je relatie overgaat in een duurzame liefdesrelatie. Dan worden verschillen tussen jou en je partner op den duur juist een bron van irritatie.

Hoe kan je goed omgaan met verschillen en van die verschillen juist jullie kracht maken?

1. Verschillen (h)erkennen en bespreken

Weet op welke vlakken jullie anders in elkaar zitten en/of anders denken. Bespreek die verschillen samen. Zo kan je steeds voor een conflictsituatie inschatten of verschillen misschien de kop op gaan steken.

2. Accepteer die ander zoals hij/zij is

Ook al willen media je soms een ander idee opspelden, de ideale partner bestaat niet. Jouw partner is niet ideaal.. and I hate to break it to you: jij bent ook absoluut niet de ideale partner. De kunst is om elkaar, inclusief al die irritante verschillen, te accepteren. Dat betekent niet dat je het opeens makkelijk of leuk vindt dat je partner dingen niet op jouw manier ziet of beleeft. Maar het betekent wel dat je elkaar de ruimte geeft om anders te zijn.

Het grappige is dat, wanneer je elkaar accepteert, je onbewust een tendens ontwikkelt waarin je steeds meer de positieve eigenschappen van de ander gaat zien en benadrukken. Wanneer jij jouw partner accepteert zoals hij/zij is, wordt je partner er in jouw ogen dus een leuker mens van! Het tegenovergestelde is ook waar: wanneer jij je partner niet accepteert, ontwikkel je een tendens waarin je steeds meer de negatieve eigenschappen van je partner ziet. En ik hoef je niet uit te leggen dat die tendens je relatie niet ten goede komt…

Verschillen kunnen ontzettend leuk, aantrekkelijk en mooi zijn. Je vult elkaar immers aan! Tegelijkertijd is het soms een bron van frustratie en vergt het heel wat geduld om met verschillen om te gaan. Gebruik bovenstaande tips, dan heb je in ieder geval vast een goed begin gemaakt!

Lijkt het je leuk om samen met je partner na te denken over jullie verschillen en hoe die verschillen jullie relatie beïnvloeden? Dan is de Premarriage Course wat voor jullie! Tijdens 5 leuke en romantische avondjes uit komen verschillende thema’s aan bod waar je met z’n tweeën over in gesprek gaat.

Vind een Premarriage Course bij jullie in de buurt