De Liefdestest: hoe weet je of hij van je houdt?

Af en toe gebeurt het, dan hint ik mijn man dat het weer tijd wordt voor een cadeautje. Ik vind het heerlijk om zo nu en dan een lief kaartje te krijgen, of een bosje bloemen. En aangezien hij er zelf niet vaak (oké, nooit) aan denkt, geef ik ‘m een duwtje in de goede richting.

Het schijnt te bestaan, relaties waarin partners nooit “ik hou van je” zeggen. Bij dat idee alleen al krijg ik kippenvel. Een ander moet er juist niet aan denken dat haar vriend of man nooit spontaan met een cadeautje thuis komt. Terwijl (de meeste) partners echt van elkaar houden, laten ze dat heel anders zien. Iedereen heeft een liefdestaal, of meerdere. Een ’taal’ die jij gebruikt om liefde te geven en ontvangen.

Laatst besloten mijn man en ik een dagje naar de dierentuin te gaan. Natuurlijk zijn al die rare dieren best geinig, maar om een hele dag samen te zijn (zonder laptops, werk, trillende telefoons etc.) was echt heerlijk! Dat is mijn liefdestaal; tijd samen doorbrengen. En die cadeautjes… ach, die kan ik best missen.

Stel je eens voor dat jij liefde graag geeft (en ontvangt) door te praten. Woorden zijn voor jou het belangrijkst als uiting van liefde. Als jouw vriend graag liefde geeft (en ontvangt) door cadeautjes, dan kan dat wel eens misgaan. Jij denkt: Waarom zegt hij bijna nooit dat ‘ie van mij houdt en dat hij me mooi vindt? Terwijl hij zich misschien wel verwaarloosd voelt wanneer hij nooit een cadeautje krijgt.
Hoe laat jouw vriend zien dat hij van je houdt? En wanneer voel jij je het meest geliefd? Doe hier de test en ontdek jouw liefdestaal.

Deze blog verscheen eerder op girlsofhonour.nl